Ondernemen is een prachtig vak. In welke branche de ondernemer zich ook beweegt, nieuwe ideeën werkelijkheid laten worden en succesvol zijn geeft enorme inspiratie. De vrijheid die het ondernemerschap met zich meebrengt is voor velen dé motivatie om alsmaar weer op pad te gaan. De gemiddelde ondernemer kan ook wel tegen een stootje. Nee is ook een antwoord en met vallen en opstaan lukt het velen om een goed lopend bedrijf neer te zetten.

Maar wat nu als het door omgevingsfactoren even niet zo soepel loopt en de kasstroom stagneert of wat nu als u wilt investeren maar de liquiditeit niet toereikend blijkt? Euler Hermes Nederland laat recentelijk in De Ondernemer weten dat alhoewel de stijging van faillissementen naar verwachting in West-Europa beperkt blijft, Nederland de grootste klappen gaat krijgen als het om faillissementen gaat. Als exporterend land is Nederland extra gevoelig voor wereldwijde ontwikkelingen.

Zaak dus om uw financiële huishouding op orde te hebben en een goed creditmanagementbeleid te voeren. Wees voorbereid als u zaken gaat doen buiten de grenzen van ons land. Bent u een exporterende ondernemer of hebt u plannen in die richting en bent u benieuwd wat wij weten van internationaal creditmanagement? Niet alle inningsprocedures zijn overal gelijk. Zélfs niet binnen de Europese Unie.

In mei van dit jaar organiseren onze collega’s van TCM België The International Creditmanagement Day. Veel TCM Group members zijn aanwezig om het belang van samenwerking te benadrukken en kennis uit te wisselen. Uiteraard houden we u op de hoogte van al het nieuws dat die dag te bieden heeft.

Als u nu al behoefte aan informatie hebt, neem dan contact met ons op.