Vandaag is het 17 april en zijn we al weer ruim een maand bezig met de maatregelen om het corona virus onder controle te krijgen! Vanaf 16 maart werden de scholen gesloten, moest de horeca dicht en alle contactberoepen moesten al snel daarna hun deuren sluiten.  Dit leidde in het begin nog tot een groot hamstergedrag bij onze bevolking. Gelukkig zijn wij een volk dat zich vrij snel aan weet te passen aan nieuwe omstandigheden en na een druk weekend in de bossen en op het strand, was de noodzaak van de maatregelen echt duidelijk bij de bevolking. Vanaf dat moment kwamen we terecht in de 1,5 meter economie en zien we overal op straat de mensen tijdens hun dagelijkse wandelingen c.q. fietstochtjes keurig ruim om elkaar heen gaan.

Hoe snel deze nieuwe norm toch de standaard is geworden binnen onze samenleving is echt verbazingwekkend maar ook een groot compliment naar iedereen toe. We laten zien dat we samen sterk staan en er met z’n allen zo snel mogelijk voor willen zorgen dat we het virus onder controle krijgen!

Ook economisch heeft het virus het land in z’n greep en ook daar laat de regering zien dat ze met allerlei maatregelen proberen om de zaak draaiende te houden. Helaas zijn er bedrijven die door het virus de zaak moeten sluiten en worden er meer mensen werkeloos.

De meeste bedrijven in Nederland maken echter dankbaar gebruik van alle maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het bedrijfsleven de helpende hand toe te reiken en zullen het hierdoor hopelijk wel gaan redden. (afhankelijk uiteraard hoe lang de crisis voortduurt).

Wat wel zaak is binnen deze maatregelen, is dat we ervoor zorgen dat de openstaande facturen op tijd voldaan worden en dat het betalingsverkeer in Nederland in beweging blijft. Als we een schakel in de ketting weghalen heeft dit een domino-effect die niet meer te stoppen is. De regering zorgt met alle maatregelen dat het salaris betaald kan worden en roepen dan ook op om andere facturen gewoon te blijven voldoen zoals die van sportscholen, opleidingen e.d. Ook als er even geen gebruik van wordt gemaakt. Dit om die ketting heel te houden!

Mocht het nou echt niet lukken om uw facturen betaald te krijgen, kunt u altijd onze hulp in roepen en kunnen wij als mediator en minder in de incassorol voor u kijken of en hoe we toch samen ervoor kunnen zorgen dat u toch uw geld krijgt.

Wij zijn gewoon bereikbaar op ons vertrouwde telefoonnummer 088-12 22 200 en staan open voor al uw vragen!

Blijf gezond en we spreken elkaar gauw weer!